Lichaam of gelaat harsen

lichaam harsen door middel van epileren

Het lichaam harsen of gelaat harsen is een vorm van ontharen door middel van epileren. Het wordt zowel voor het lichaam als het gezicht gebruikt. Epileren wil zeggen dat de haar met wortel en al verwijdert wordt, dit om hygiënische en praktische redenen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van harsen(1)hars. De hars wordt verwarmd in een speciaal harsapparaat.

Bij lichaam harsen wordt de warme, vloeibare hars op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars, tegen de haargroeirichting in, van de huid afgetrokken. Ook kan door het harsen de haarfollikel, waar de haar in groeit, beschadigen waardoor het haar minder sterk terug zal komen of helemaal niet meer. Dit kan gebeuren als u regelmatig uw lichaam harst.

De haartjes blijven tussen de drie tot zes weken weg, dat verschilt per persoon. Je lichaam harsen is dus de uitkomst voor als u op vakantie gaat. U hoeft dan niet elke dag te scheren en heeft daar dus geen omkijken naar als u op vakantie bent.

Verschil tussen scheren en lichaam harsen

Met scheren krijgt u harde stoppels omdat de haar in het midden wordt afgesneden en daar is de haar op zijn dikst. Bovendien moet u regelmatig scheren, anders zijn er weer stoppels zichtbaar en voelbaar. Bij het harsen van het lichaam blijft dit zoals eerder genoemd drie tot zes weken weg zonder dat stoppels zichtbaar en voelbaar zijn.

Voordelen van lichaam harsen

  • De haar blijft langer weg.
  • De haren komen zachter terug omdat er een nieuw haartje moet gaan groeien.
  • Sommige haren blijven weg, omdat de haarfollikel beschadigd is en er daardoor geen haartje meer kan groeien. Dit is het geval bij regelmatig harsen.
  • Je hoeft niet elke dag te scheren.

Nazorg bij lichaam harsen

Wat belangrijk is bij lichaam harsen is dat u tot 24 uur na de behandeling niet in de zon gaat. Ook geen zonnebank. Door het harsen maakt u allemaal piepkleine wondjes, als u dan in contact komt met uv-stralen kunnen ze verkleuren en dat kan blijvend zijn.

Nadat het lichaam is geharst is het belangrijk om goed te blijven scrubben, op deze manier kunt u voorkomen dat er haartjes in gaan groeien.

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mailadres

Uw bericht