Handen en nagels

Aan onze handen is veel af te lezen: Onze leeftijd, welke werk we doen of we nerveus zijn, hebben we krachthanden of pianohanden, zijn we zakelijk of meer arbeidsgericht etc. Kortom naast ons gezicht zijn de handen en nagels ook zeker ons visitekaartje.

Wat is het verschil tussen een manicure en nagelstyliste?
Een manicure werkt op zijn of haar eigen nagels. Een nagelstyliste werkt met en op kunstnagels. Bij Apprenza cosmedisch instituut verzorgen wij alleen manicure behandelingen en zetten wij geen kunstnagels.

Handen advies
Hoe vaak zitten we niet met onze handen in een sopje met water?
Zijn we onze handruggen in de zon vergeten in te smeren?
Hebben we onze handen zo vies gemaakt bv. in de tuin dat we grof geweld moeten gebruiken om ze weer schoon te maken.
Kortom, we gebruiken onze handen zoveel, maar vergeten ze daarna weer te herstellen.

Tip handcrème:
Smeer uw handen elke avond in met een handcrème op de handruggen en smeer het laatste beetje in de binnenkant van uw handen.

Wat kan ik aan mijn eelt aan de handen doen?
Er zijn puimsteentjes te koop die het eelt van uw handen laten verdwijnen. Beter is om naar de oorzaak te kijken van het probleem. Probeer de druk op die plaatsen te vermijden en smeer uw handen regelmatig in met een goede handcrème.

Nagel advies
Heel veel vrouwen gebruiken een nagelverharder omdat hun nagels afbreken. Vaak zijn de nagels wel sterk genoeg, maar doordat de nagels erg droog zijn (vele soppen) is een nagelolie een beter alternatief.

Nagelafwijkingen
Brosse nagels
Als de nagels erg droog zijn worden ze bros. Dit komt vaak door het vele schoonmaakwerk, nagellakremovers en andere agressieve middelen.

Gele nagels
Gele nagels kunnen door het roken komen (nicotine verkleurt de nagels). Als u niet rookt en u heeft toch gele nagels die ook los beginnen te zitten kan dit te maken hebben met een luchtwegprobleem. Ook kunnen uw nagels geel worden als u geen blanke lak (base coat) onder uw gekleurde lak aanbrengt en dit een paar weken laat zitten.

Splijtende nagels
Bij het verkeerd vijlen van uw droge nagels kunnen uw nagels gaan splijten.

Witte vlekjes op de nagelplaat
Door met uw nagels op de tafel te tikken kunnen er kleine witte vlekjes op de nagelplaat ontstaan. Deze witte vlekjes op uw nagelplaat zijn onschuldig en groeien er vanzelf af. Dit komt dus niet door een gebrek aan calcium.

Witte strepen op de nagelplaat
Wanneer u witte strepen op uw nagels heeft kan dat aan meerdere factoren liggen. Raadpleeg uw huisarts/ dermatoloog.

Kalknagels
Kalknagels of schimmelnagels. Dit zijn dikke, wit/ gele nagels. Ze komen eerder voor bij de voeten dan bij de handen.

Nagellak advies
We verfraaien onze nagels met allerlei kleurtjes, maar wist u dat u voordat de gekleurde nagellak wordt aangebracht eerst een blanke bassislak (base coat) moet worden aangebracht? Anders krijgt u namelijk gele nagels (de kleurstof trekt dan in de nagelplaat). Spoel uw nagels na het lakken met koud water af, zo droogt de lak sneller.

Behandeltip handen en nagels
Wilt u uw handen nou echt eens vertroetelen? Maak dan ook eens een afspraak voor een manicurebehandeling of voedingssupplementenadvies of kom langs voor een goede handcrème. U kunt kiezen uit een behandeling gericht op nagelverzorging of 1 gericht op de handverzorging. Daarna kunnen ze uiteraard in een mooie kleur gelakt worden. Om uw handen en nagels in de beste conditie te krijgen adviseren wij u graag 1 van onze voedingssupplementen en crèmes.