Huidleeftijd

WAT IS DE LEEFTIJD VAN UW HUID?

Het verouderen van de huid is een geleidelijk proces dat bij iedereen met een andere snelheid verloopt, wat o.a. komt door in- en externa factoren. De leeftijd van de huid komt zodoende niet altijd overeen met de leeftijd van de persoon. Maar hoe komt u erachter wat uw huid precies nodig heeft?

Huidleeftijd 15 tot 30 jaar:

De vernieuwing van de huid vindt op een normale
manier plaats, de huid is jong en veerkrachtig. In dehuidleeftijd(1)tienertijd is de huidverzorging vooral gericht op het voorkomen of corrigeren van kleine onzuiverheden.
De doelstelling is om de vochtbalans van de huid te behouden met hydraterende verzorging voor alle huidtypen en matterende verzorging voor de gemengde of vette huid.

Huidleeftijd vanaf 30 jaar:

De huid begint rond het 30e levensjaar de eerste tekenen van veroudering te vertonen. De celdeling verloopt trager en de aanmaak van jonge elastische weefsels neemt af. Hierdoor worden fijne lijntjes en rimpeltjes zichtbaar. Gebruik goede voedende en hydraterende producten die al vroegtijdig tegen huidveroudering gaan werken. De collageenproductie vermindert, de huid wordt slapper wat vaak te zien is bij de wangen, kin en hals. Doelstelling is om de huid weer voller te maken en de teint weer te laten stralen.

Huidleeftijd vanaf 40 jaar:

U bevindt zich in de eerste fase, myo-veroudering, die gepaard gaat met fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels rond neus en mond. Met de jaren ontstaan er rimpels en verliest de huid haar elasticiteit. Zorg voor goede versteviging in gelaat en hals. Vanaf 40 jaar vertraagt het huidherstel geleidelijk aan en ontstaan zichtbare tekenen van huidveroudering. Je huid heeft behoefte aan intensieve verzorgingsproducten die de huid verstevigen en rimpels tegengaan.

Huidleeftijd vanaf 50 jaar:

U bevindt zich in de fase van chronologische huidveroudering. Diepe rimpels worden nu zichtbaar en de huid verliest haar stevigheid. Rond het 50e levensjaar veroudert de huid sneller door afname van het hormoon oestrogeen. Dit leidt tot een dunnere, drogere en minder volle huid met een sterk verminderde veerkracht. Oestrogeen is nauw betrokken bij de aanmaak van collageen, dat de structuur, dikte en soepelheid van de huid bepaalt. Door de verminderde collageenvorming ontstaan er diepere rimpels. Hormoonveranderingen die kunnen ontstaan tijdens en na de overgang wijzigen de structuur van de huid. De huid wordt droger, slapper en dof. Gebruik opbouwende producten om de gelaatstrekken gladder te maken en te strijden tegen huidverslapping.

Huidleeftijd vanaf 60+ jaar:

U bevindt zich in de fase van hormonale huidveroudering. Uw huid verliest haar inhoud en verslapt, met name in de halsstreek. Naarmate de huid ouder wordt ontstaan niet alleen rimpels, het gezicht begint ook haar contouren te verliezen. Daarnaast kan de huid er dof uitzien en onvolmaaktheden vertonen. De huid oogt hierdoor minder vitaal en minder stralend. Een rimpeltje is niet erg, maar u wilt er natuurlijk niet ouder uitzien dan u bent. Het lichaam neemt calcium niet meer zo goed op en de samenhang tussen de cellen neemt af. Uw huid heeft behoefte aan verzorgingsproducten die huidverslapping en het brozer worden van de huid tegengaan en de huidbarrière versterken.

huidleeftijd

Wilt u weten wat de leeftijd is van uw huid of welke behandeling of product het beste is voor uw huid of probleem? Dan nodigen wij u graag uit voor een gratis intake gesprek en huidanalyse met onze MAC sensor.

Wilt u meer weten over uw huidleeftijd of een afspraak maken dat kan via onderstaand contactformulier.