Definitieve ontharing met IPL

Wilt u zich in de zomer ook niet meer druk hoeven maken over stoppeltjes óf heeft u altijd zo’n last van ingegroeide haartjes op uw oksels, bikinilijn of benen? Met de MedCos® IPL methode behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes tot het verleden!

Hoe dit kan?
Met IPL wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd, waarna ze nooit meer een haartje kunnen produceren.

Op elk deel van uw lichaam kan nu, met als resultaat een haarreductie van 80 tot 90%, ongewenste haargroei snel behandeld worden. Door de haargroeicyclus zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat waarbij tussen de behandelingen een periode ligt tussen de 6 en 12 weken. Om het resultaat van de kuur optimaal te houden adviseren wij elk jaar 1 a 2 onderhoudsbehandelingen.

De behandeling is voor u geschikt als u het volgende wenst:

 • Nooit meer harsen, scheren, epileren of ontharingscremes gebruiken
 • Nooit meer ingegroeide haartjes
 • Nooit meer irritatie(bultjes) na het scheren
 • Nooit meer nadenken voordat u op vakantie gaat of gaat zwemmen
 • Behandeling van grotere oppervlakken in één keer
 • Geschikt voor zowel licht als donker haar (met pigment) en lichte en getinte huid
 • Minder kans op littekens en verandering van pigmentatie
 • Minder pijnlijk en ongemakkelijk vergeleken met andere ontharingsmethodes
 • Blijvend resultaat
 • IPL is effectief op nagenoeg elk deel van het lichaam
 • Geen kosten meer voor scheerproducten

Wat is IPL?
Intense pulsed light (IPL) wordt gebruikt om overbeharing enhuidaandoeningen effectief te behandelen. Verschillende onderdelen in de huid absorberen licht van verschillende golflengtes. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte, waarmee verschillende indicaties effectief te behandelen zijn.

Zijn de IPL behandelingen voor iedereen geschikt?
Bij de behandeling van ongewenste haargroei dient het haar pigment te bevatten voor de geleiding van licht en de warmte naar de haarwortel, die uiteindelijk vernietigd dient te worden. In blonde, rode en grijze haren, alsmede overgangs-/ donsbeharing is geen of nauwelijks pigment aanwezig. Een succesvolle behandeling kan derhalve niet gegarandeerd worden.

Negroïde huidtypes (huidtype VI) zijn uitgesloten voor enige IPL behandeling wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid. De overige getinte huidtypes zijn wel uitermate geschikt voor een IPL behandeling.

Als u bij ons in het instituut komt starten wij altijd eerst met een uitgebreid intakegesprek en vullen wij een medisch anamneseformulier met u in, waarna deze beoordeeld wordt of u geschikt bent voor een IPL behandeling.

Wat is het verschil tussen IPL en Laser?
IPL IS GEEN LASER! IPL staat voor Intense Pulsed Light en Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. De termen Laser en IPL worden echter vaak door elkaar gebruikt en gehaald hoewel er zeer grote verschillen bestaan m.b.t. veiligheid, kosten en snelheid. Graag leggen wij het verschil tussen beide principes uit tijdens een bezoek in ons instituut.

Wat is een succesvolle ontharingskuur?
Over een succesvolle ontharingskuur wordt gesproken als er een haarreductie wordt bereikt van 80-90%. Een locatie 100% haarvrij maken is wegens vele restrictieve factoren (zoals hormonen) onmogelijk met enig IPL of Laser systeem. Bij veel behandelde cliënten met de MedCos® IPL methode wordt met 6 behandelingen al een haarreductie van 80-90% behaald, echter gemiddeld zijn 6-10 behandelingen noodzakelijk voor een bevredigend eindresultaat.

Zijn de IPL behandelingen duur?
NEE. In verhouding tot het meerjarig gebruik van scheermesjes, het ondergaan van hars of wax behandelingen of het gebruik van ontharingscrèmes is het absoluut niet duur. Buiten de kostenbesparing welke u op termijn realiseert geniet u tevens van het comfort om u niet meer te hoeven nadenken over ongeschoren locaties en heeft u geen last meer van ingegroeide haartjes.