Nooit meer uitgelopen make-up met Permanente make-up

Elke moderne vrouw wil er graag op elk moment van de dag perfect verzorgd uit zien. Gewone make-up kan aan deze eis niet tegemoet komen. Permanente make-up van Apprenza cosmedisch instituut wel.

Bij permanente make-up worden eyeliner, lipliner of wenkbrauwen aangebracht welke drie tot vijf jaar blijven zitten. Tijdens sporten, wanneer u op vakantie uit zee of zwembad komt, als u ‘s morgens uit bed stapt, of als u door weer en wind loopt. Uw permanente make-up blijft altijd op z’n plaats en loopt niet meer uit.

Wenkbrauwen
De functie van de wenkbrauwen is niet alleen om de ogen te beschermen, maar ook om onze gezichtsuitdrukking kracht bij te zetten. Voor diegenen die te veel geëpileerd hebben of waarbij de wenkbrauwen dunner zijn geworden is dit een hele fijne uitkomst. De vorm en kleur worden samen met de klant uitgezocht. Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanent make-up worden gecamoufleerd. Met permanent make-up wordt uw gezicht weer compleet.

pmu

Eyeliner
Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliner wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Eenmaal een eyeliner met permanente make-up betekent steeds sprekende ogen. Ook voor de eyeliner zijn alle kleuren mogelijk. Van olijfgroen tot lichtbruin tot zwart. U kunt bij het kiezen van een mooie kleur rekening houden met de kleur van de iris. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up of geïrriteerde ogen.

pmu(1)

Lipliner
De liplijn kan door een lipliner gecorrigeerd worden. Indien u rimpeltjes boven de lip heeft, geeft een strakke lipliner een verjongend effect. Bij smalle lippen of lippen die niet gelijk van vorm zijn is het mogelijk om de lippen voller en egaler te maken. Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vorm geeft. Loopt u lipstick steeds uit in de rimpeltjes op uw bovenlip? Permanente make-up biedt uitkomst!


Meest gestelde vragen over permanente make-up:

Wat is permanente make-up?
Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid.
Te vergelijken met een tatoeage, maar permanente make-up gaat minder diep in de huid.

Doet het pijn?
Nee. Permanent make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste verdovingsmethoden met crèmes en vloeistoffen kan het gevoel tot een minimum beperkt worden zonder dat er een spuit gezet hoeft te worden.

In welke laag van de huid zit permanente make-up?
De laag onder de opperhuid heet de lederhuid, boven in deze huidlaag wordt de permanente make-up gepigmenteerd.

Hoe wordt permanente make-up ingebracht?
Permanente make-up wordt ingebracht met dunne naaldjes. Er zijn verschillende naaldjes verkrijgbaar, en zijn er verschillende technieken mogelijk, met weer verschillende effecten. Zo kun je een scherpe lijn tekenen, schaduw maken of natuurlijke haartjes tekenen.

Hoe lang duurt een behandeling?
De eerste behandeling neemt de meeste tijd in beslag. U krijgt hierbij een uitgebreid intake gesprek en de vorm en kleur worden gekozen. Dan volgt de behandeling. Eerste behandeling duurt ongeveer 1 a 2 uur, de tweede en evt. derde behandeling ongeveer 1 uur. De 2e en evt. 3e behandeling zijn incl. bij de prijs.

Waar moet ik rekening mee houden als ik naar de behandeling kom?
Het is raadzaam de dag van tevoren geen alcohol, drugs of aspirine in te nemen, deze verdunnen het bloed. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt hierdoor moeilijker.

Is permanente make-up voor iedereen geschikt?
In principe is permanente make-up voor iedereen geschikt, voor dames en heren, voor jong en oud.

Tijdens het intake gesprek zullen er vragen gesteld worden over uw gezondheid.
Er zijn een paar redenen om evt. geen permanente make-up te ondergaan:

  • Diabetes patiënt
  • Indien u vaak een koortslip heeft (voor de lipliner)
  • Indien u snel keloidvorming heeft (overmatig littekenweefsel)

Is de behandeling na 1 keer klaar?
Nee. U wordt gemiddeld 2 a 3 keer behandeld voor een mooi resultaat. Na de behandeling is de pigmentatie altijd donkerder. De kleur zal na 3 a 4 dagen vervagen!

Hoe moet ik mijn huid behandelen na de permanente make-up?
U krijgt een thuisverzorgingsadvies mee naar huis samen met een nabehandelingscreme, deze zal de huid verzachten en sneller genezen. De huid zal de lichaamsvreemde stof (het pigment) na 3 a 4 dagen gaan afstoten uit de huid, het is uit den boze om aan de korstjes te komen! Doet u dit wel dan kunt u het pigment los trekken dat zich nog aan het hechten was. Het resultaat zal minder mooi zijn en u kunt een infectie veroorzaken. De eerste week na de behandeling mag u ook niet: zonnen, in chloor water zwemmen of in de sauna. Door o.a. de warmte heeft de huid meer moeite met genezen en de kleur kan beïnvloed worden.

Hoe lang houdt permanente make-up?
Hangt van verschillende dingen af, zoals de kleur, dikte en plaats, maar gemiddeld rond de 3 a 6 jaar, in deze jaren gaat de permante make-up vervagen, door dit te verkomen, kunt u om de zoveel jaar de permanente make-up laten opfrissen en bijwerken enz..
Door overmatig zongebruik of intensieve peelingen kan het pigment ook eerder vervagen.

Kan ik alles doen met permanente make-up?
Ja! Permanente make-up is juist de uitkomst als u veel sport of op vakantie gaat. Of u nu transpireert, een duik in het zwembad neemt, of onder de douche vandaan komt, u ziet er altijd goed uit! Iedere ochtend stralend en verzorgd uit bed stappen, tijdbesparing!

Kan ik de volgende dag gewoon weer werken?
Jazeker, de ene persoon heeft er meer last van dan de ander, maar door de verdoving is de behandeling zo goed als gevoelloos, u kunt na de uitwerking van de verdoving, een wat schuurderig gevoel hebben en evt. een wat opgezette huid, welke u met een coolpad kunt verzachten en kalmeren.

Als ik het niet mooi vindt, wat dan?
Dit is nog nooit gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt onze permanente make-up specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.