The best a man can get

Wij zijn er van overtuigd dat mannen die er beter uitzien aantrekkelijker gevonden worden en zelfverzekerder zijn.

Mannen in de schoonheidssalonApprenza-1-219(1)

Uiterlijk doet ertoe!

De tijd dat mannen met gebogen hoofd een schoonheidssalon binnen schuifelden, ligt ver achter ons. Ook gebruikt de man van nu steeds vaker eigen verzorgingsproducten. En dat is nodig ook!

Of het nu gaat om gezichtsbehandelingen, ontharen van het lichaam of een ontspannende massage dit is allemaal mogelijk bij Apprenza cosmedisch instituut te Poppel.

De mannenhuid heeft hele andere eigenschappen dan die van de vrouw

Door deze huid goed te bestuderen begrijpt men de specifieke behoeften van de mannenhuid.

Ook de hormonale invloeden spelen hierin mee.

In vergelijking tot de huid van de vrouw is de huid van de man:

  • Dikker (16%)Apprenza-1-230(1)
  • Rijker aan collageen waardoor het beter beschermd en steviger is
  • Heeft meer microcirculatie
  • Beter gehydrateerd en heeft meer elasticiteit
  • Tekenen van ouderdom verschijnen later, maar rimpels zijn dieper en meer zichtbaar
  • Vetter
  • Meer neiging tot transpireren
  • Heeft een verder ontwikkeld haarsysteem
  • Vettere en zuurdere huid: verhoogt gevoeligheid, verwijde poriën en oneffenheden. Huid verzwakt door schade van het scheren. Bij grote poriën kan het vuil beter binnen dringen en is het moeilijker om het weer te verwijderen.

Apprenza cosmedisch instituut biedt tal van gespecialiseerde behandelingen aan voor mannen.

Neem een kijkje voor al de mogelijkheden op onze website.

Verzorgingstips voor mannen

Reinigen

Eigenlijk begint verzorging al onder de douche, gebruik het liefst een milde douchegel, zodat uw huid niet teveel uitdroogt. Gebruik voor het gezicht een reinigingsproduct op uw huidtype afgestemd voor 2 x per dag om de huid te ontdoen van zweet, talg en vuil. Ook zijn er speciale bodylotion te vinden speciaal voor mannen, want een mannenhuid  kan ook droog en trekkerig aanvoelen. Masseer dit lekker stevig in voor een ontspannen effect  en verzorgde huid.

Scrubben

Doordat mannen meer talgklieren hebben dan vrouwen glimt de huid meer en is de kans op puistjes ook groter. Ook zijn de poriën grover waardoor de huid meer vet en vuil opneemt. Door een verkeerde levensstijl zoals ongezond eten en roken kan de huid er vaal uitzien. Door de huid regelmatig te scrubben worden dode huidcellen verwijderd en ziet de huid er veel stralender uit. Eén tot twee keer per week is voldoende.

Scheren

Elke dag scheren heeft zo zijn weerslag op uw huid, nat scheren heeft dan de voorkeur boven elektrisch scheren. Gebruik na het scheren altijd een aftershave, primer of serum om uw huid te kalmeren en te herstellen. Direct na het scheren aftershave opdoen is heel slecht voor uw huid, de alcohol en parfums die hierin zitten prikken niet alleen gigantisch, maar drogen uw huid nog meer uit, waardoor uw huid langer geïrriteerd blijft.

Dag-/nachtverzorging

Vanwege de grovere structuur van de vaak vettere mannenhuid en het dagelijkse scheren is het ook voor de man belangrijk om de huid overdag goed te beschermen en voeden met een dagcrème en te herstellen tijdens de nacht.

Wenkbrauwen

Als laatste is het natuurlijk netjes om de woeste mannenwenkbrauwen een beetje in toom te houden. De lange grove haren mogen bijgeknipt worden, trek ze er niet teveel uit, dan krijgt u op den duur gaten in uw wenkbrauwen. Tussen uw wenkbrauwen kunnen we de haartjes ook harsen of epileren voor u en voor een blijvend en langdurig effect kunt u bij ons ook kiezen voor IPL ontharing voor het gehele lichaam en gelaat.

man(1)

Heeft u last van: acne, allergische huid, bloedblaasjes, couperose, donkere huid, droge huid, donkere kringen/wallen, droge huid, fijne lijntjes, geïrriteerde huid, gerstekorrels, gestreste huid, gevoelige huid,grove poriën, huidveroudering, huidverslapping, littekens, mee-eters en comedonen, onzuivere huid,ouderdomsvlekken, overbeharing, pigmentvlekken, puistjes, rijpere huid, rimpels, rokershuid, rosacea,scheerproblemen, steelwratjes, spinnaevi, vermoeide huid/ogen, vette huid, vochtarme huid,zonbeschadigde huid.

Wilt u meer weten over deze behandeling of een afspraak maken dat kan via onderstaand contactformulier.

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mailadres

Uw bericht